Naar de inhoud


IMPACT

Het verschil maken

 

We helpen onze Danoners om het verschil te maken. Zij zijn de drijvende kracht achter onze visie op het gebied van gezondere voeding en een gezonde levensstijl. Zij bepalen onze weg naar een duurzame toekomst,. Samen streven we ernaar om in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn, stimuleren we regeneratieve landbouw, waarderen en beschermen we water en focussen we op circulaire verpakkingen. Al onze commerciële eenheden in Nederland en België zijn al B Corp™-gecertificeerd, en daar zijn we trots op.

 • 100%
  ons doel: 100% circulaire verpakkingen in 2025
 • VOOR 2050
  wij willen klimaatneutraal zijn
 • AL ONZE
  fabrieken in Nederland en België gebruiken 100 % groene stroom
 • 645
  lezingen over duurzaamheid gegeven in 2020 door Danoners in de Benelux


"Het werkt motiverend te weten dat ik mensen help in hun voedings behoeften te voorzien. Ik weet dat mijn werk een rechtstreekse impact heeft."
"Het werkt motiverend te weten dat ik mensen help in hun voedings behoeften te voorzien. Ik weet dat mijn werk een rechtstreekse impact heeft."
LEES HET VERHAAL VAN JOLIEN

werk in het belang van onze planeet

Onze merken spelen een grote rol bij het bereiken van onze One Planet. One Health visie. Zo produceren Danoners bij Alpro plantaardige voeding, uit grondstoffen die duurzaam verwerkt worden met zo weinig mogelijk afvalstromen, allemaal om een positieve impact te hebben op onze planeet. "Het is motiverend om voor een merk te werken dat streeft naar duurzaamheid en gezondheid, voor de mensen én de planeet." Inge Vanmoortel.
Onze ouder wordende bevolking steunen

Wij geloven dat bedrijven floreren als ze goede dingen nastreven. Onze samenwerking met externe partners is een voedingsbodem voor innovatieve projecten, zoals ons project Thuis Onbezorgd Mobiel, dat er naar streeft de ouder wordende bevolking fit te houden en hen meer levenslust te geven. Dit project biedt support om het valrisico en de kans op breuken te voorkomen, helpt bij het aanreiken van gezondere eetgewoonten en het stimuleren van sociaal contact.
Ons project Thuis Onbezorgd Mobiel, of TOM


"Bij Danone focussen we op gezonde voeding voor vandaag en voor de toekomst."
"Bij Danone focussen we op gezonde voeding voor vandaag en voor de toekomst."
LEES HET VERHAAL VAN FARAI

Duurzaamheid centraal

#Notimetowaste is een beweging van Danoners die duurzaamheid onderdeel wil maken van het dagelijkse leven, hierbij wordt gebruik gemaakt van Agile methodes, workshops, evenementen en tal van initiatieven, waaronder duurzaamheids "challenges". Met behulp van online content wordt toegelicht hoe mensen duurzamer kunnen leven en werken .  "We vormen een divers, creatief, inspirerend en leuk team. We maken echt een verschil, allemaal." Janny Boekhout


Meer over andere beloftes