Naar de inhoud


Mensgerichtheid

Een mensgericht bedrijf

 

Danone is een werkplek waar samenwerking en sociaal contact aangemoedigd worden en waar welzijn centraal staat. We hechten belang aan netwerken en relaties, niet aan structuren en processen. Wij geloven dat verschillen het verschil maken. Precies daarom stellen we inclusieve en diverse teams samen, en plaatsen we hun welzijn centraal. Als wij de diversiteit van onze klanten en patiënten weerspiegelen, dan kunnen we hen beter helpen.

 • 75
  nationaliteiten vertegenwoordigd in de Benelux
 • 29%
  van onze leidinggevenden zijn vrouw
 • 56% / 44%
  verhouding man/vrouw in Nederland en België
 • 800
  Benelux-Danoners volgden cursussen op het gebied van welzijn in de eerste helft van 2021

"Ik ben vrijwilliger bij HeForShe, een werkgroep die gendergelijkheid op het werk promoot."
"Ik ben vrijwilliger bij HeForShe, een werkgroep die gendergelijkheid op het werk promoot."
LEES HET VERHAAL VAN MAXIME

Positieve discriminatie voor alle Danoners

We zijn continu op zoek naar mogelijkheden om nog inclusiever te zijn. We zetten onze schouders onder de Workplace Pride in 2020 om de LGBTI-Danoners te steunen. Met ons wereldwijde ouderschapsbeleid steunen we de individuele keuzes van ouders in de eerste 1.000 dagen van hun eerste kind. Danone is ook Gold Partner in het Lead Netwerk dat genderdiversiteit op alle niveaus van het bedrijf promoot.Luisteren naar onze mensen

De beste manier om diversiteit en inclusiviteit te promoten, is om Danoners met diverse achtergronden en ervaringen te laten helpen bij het vormgeven van ons beleid en onze activiteiten. Onze diversiteit en inclusiviteit "Champions" zijn verdeeld over 6 werkgroepen en leveren een bijdrage aan onze agenda op het gebied van gendergelijkheid en LGBTI-inclusiviteit, het creëren van netwerkmogelijkheden voor jonge professionals en hoe we het stimuleren van inclusief gedrag verder kunnen vormgeven.
Contacten leggen, ook buiten het werk om

 

Danoners komen graag samen om mooie herinneringen te maken. Onze eigen World Cup verbindt collega's uit meer dan 60 landen door middel van voetbal. Het Danone-team is een vaste waarde op de Dam tot Damloop in Amsterdam. Elk jaar komen collega's samen voor inclusieve Sinterklaas- en kerstfeestjes. En 2 keer per jaar is onze campusweek het perfecte moment om bij te leren en nieuwe collega's te leren kennen.

 • 9000
  wereldwijd verenigd door de Danone World Cup

"Onze managers zijn betrokken bij het welzijn van hun medewerkers. Ik ben niet zomaar iemand die zijn werk doet. Ik ben lid van de familie."
"Onze managers zijn betrokken bij het welzijn van hun medewerkers. Ik ben niet zomaar iemand die zijn werk doet. Ik ben lid van de familie."
LEES HET VERHAAL VAN ADIAM

Zorg dragen voor onze Danoners

One Planet. One Health, dat is onze visie. En de weg naar One Health begint bij onze Danoners. We bieden zorg- en welzijnsprogramma's aan om een gezonde werkomgeving te creëren. Uiteenlopende initiatieven promoten een gezonde levensstijl en werkmethodes, gericht op fysieke en geestelijke gezondheid, welzijn, veerkracht en zelfs nachtrust. Dit helpt ons elke dag om kleine veranderingen toe te passen in het dagelijks leven.Meer over andere beloftes