Naar de inhoud


Buiten je functie stappen

Een stapje extra zetten buiten je eigen functie

 

Bij Danone wordt initiatief nemen gewaardeerd en innovatie aangemoedigd. Danoners zetten graag een stapje extra buiten hun eigen functie om zich in te zetten voor de gemeenschap en het bedrijfsleven. Zo krijgen ze de mogelijkheid om zich in te zetten voor fantastische maatschappelijke en milieu gerelateerde initiatieven die hen aanspreken en die aansluiten bij onze One Planet. One Health-prioriteiten.

 • 720
  maaltijden bereid voor sociaal kwetsbare personen in 2020
 • 24 UUR
  estafettewandelen om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker
 • 40
  Danoners in Nederland en België zijn ambassadeurs voor onze Micro Loans-campagne
 • >1500
  Danoners nemen deel aan missies over de hele wereld
"Danone is ondernemend, en elke medewerker krijgt de ruimte om zich bezig te houden met dingen waar ze in geloven."
"Danone is ondernemend, en elke medewerker krijgt de ruimte om zich bezig te houden met dingen waar ze in geloven."
LEES HET VERHAAL VAN KOEN

Deelnemen om het verschil te maken

Bij Danone worden medewerkers betrokken bij vrijwilligersprojecten die een positieve bijdrage leveren aan lokale gemeenschappen. In België bereiden Danoners maaltijden voor daklozen onder Operatie Thermos, en elk jaar wordt in onze Samenloop voor Hoop 24-uurs marathon geld ingezameld voor kankeronderzoek. Gedurende het hele jaar zijn er tal van initiatieven om aan deel te nemen en duizenden Danoners maken daar gebruik van.


Kleine bijdragen kunnen een groot effect hebben

Elke Danoner in de Benelux kan de groei van sociaal maatschappelijke organisaties steunen via ons Micro Loans-initiatief. Sinds 2018 hebben zo al honderden Danoners kleine leningen gegeven, soms van slechts € 20, om nieuwe investeringen of grootschalige opleidingsprogramma's te financieren voor maatschappelijk verantwoorde bedrijven in Senegal, Madagaskar, Haïti, Kenia of Oeganda. In 2020 werd op deze manier meer dan € 60.000 geleend.

Onze expertise delen

 

Via onze Impact3-missie steunt het Danone Communities Impact Fund innovatieve sociaal maatschappelijke ondernemingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We bieden hen gratis ondersteuning op het gebied van kennis en expertise, waarmee we deze organisaties helpen verder te groeien. Tegelijkertijd bieden we onze Danoners de mogelijkheid om onze One Planet. One Health-visie uit te dragen. Er hebben inmiddels meer dan 1.500 Danoners meegewerkt aan missies over de hele wereld.

 • 10 MILJOEN
  levens bereikt met onze Impact3-missies


BEKIJK DILLONS VERHAAL:

(Deze video is in het Engels)"Het wordt gewaardeerd als je ideeën aandraagt die het bedrijf ten goede komen, en er wordt oprecht naar je geluisterd."
"Het wordt gewaardeerd als je ideeën aandraagt die het bedrijf ten goede komen, en er wordt oprecht naar je geluisterd."
LEES HET VERHAAL VAN DORINE

Teruggeven aan de natuur

Op ons kantoor in Zoetermeer kunnen Danoners lid worden van het Nature Team en daarmee One Planet-ambassadeur worden. Sinds 2019 heeft het team verschiillende initiatieven opgezet op het gebied van duurzaamheid en milieu. Zo worden er geen plastic lepeltjes meer gebruikt in de kantine, zijn er laadpalen voor elektrische auto's geïnstalleerd, maken we nu gebruik van duurzaam printpapier en worden succesverhalen gedeeld ter inspiratie.


Meer over andere beloftes