Naar de inhoud

HALLO, IK BEN ALEX

Global B Corp Manager bij Danone

Het is mijn taak om Danone op weg te helpen naar een B Corp-certificering en zo de hoogste normen te halen op het gebied van mens, milieu en maatschappij, transparantie en verantwoordelijkheid.

Mijn avontuur bij Danone
  • Danoner sinds 2016
  • B Corp Community Manager
  • Global B Corp Manager

WE ZIJN VOLOP IN VERANDERING

Ik werk een plan uit om Danone op weg te helpen naar een 100% B Corp-certificering. Dat vereist een verandering in hoe we naar dingen kijken om de hoge normen op het gebied van mens, maatschappij en milieu te behalen. Inmiddels heeft zo'n 45% van onze organisatie de normen bereikt, en ik werk samen met locaties over de hele wereld om er voor te zorgen dat in 2025 de hele organisatie B Corp gecertificeerd is.

Het is een bottom-up proces.
Het is een bottom-up proces.

WE DRINGEN GEEN VERANDERINGEN OP

Ik motiveer collega's om zelf het heft in handen te nemen en de impact ervan te begrijpen. Het is fantastisch om te zien wanneer hun manier van denken veranderd en mensen net zo gepassioneerd zijn over het thema als ik.

ER IS GENOEG TE DOEN

Een B Corp-certificering is een hot topic, zowel bij Danone als daarbuiten. De verwachtingen zijn vaak hoog gespannen, maar het is een hele levendige en energiegevende omgeving. In het verleden heb ik voor liefdadigheidsorganisaties, maatschappelijke organisaties en overheden gewerkt, maar ik denk dat multinationals als Danone de grootste impact hebben.

Als vrijwilliger krijg je de kans te groeien en je te ontplooien.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden

Naast mijn eigen functie werk ik aan een project met meerdere multinationals, die samenwerken om de diversiteit en toegankelijkheid binnen de sector te verhogen en ongelijkheid te verminderen.


Alex is op zoek naar nieuwe, gemotiveerde en ondernemende collega's, Iets voor jou?