Naar de inhoud

HI, IK BEN ZANDRIE

En ik vertaal wetenschap in betere voeding voor patienten

M’n functie is Head of Nutritional Science Tubes & Medical Devices. Kort gezegd is het mijn taak om sondevoeding te ontwikkelen, afgestemd op de specifieke behoeften van patiënten. Of ik het naar mijn zin heb bij Danone? Zeer zeker. Al 33 jaar lang.

Mijn avontuur bij Danone
  • Danoner sinds 1990
  • Head of Nutritional Science

DE IMPACT VAN MEDISCHE VOEDING

De keuze om bij Danone te werken is een bewuste keuze; ik wil echt iets doen voor de gezondheid van de mens. Zo heb ik een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van een koolhydraatdrankje dat patiënten twee uur voor een operatie kunnen drinken in plaats van vasten. Of een nieuw sondevoedingsconcept voor patiënten op de intensive care unit. Nieuwe concepten die niet alleen bijdragen aan de gezondheid van patiënten, maar ook impact hebben op de wetenschappelijke ontwikkeling van de medische voeding. 

“Wanneer ik het privé moeilijk had, werd ik gesteund en ontving ik de ruimte die ik nodig had.”
“Wanneer ik het privé moeilijk had, werd ik gesteund en ontving ik de ruimte die ik nodig had.”

SUPPORT IN MOEILIJKE TIJDEN

In 33 jaar heb ik veel veranderingen binnen Danone meegemaakt, van een klein kantoor met vijftig mensen naar een groot research center met inmiddels een paar honderd. Ondanks de uitdagingen die dat met zich meebrengt, heeft Danone me altijd verrast met hun menselijke benadering. Wanneer ik het privé moeilijk had, werd ik gesteund en ontving ik de ruimte die ik nodig had. Echt oog voor de mens, dat is kenmerkend voor Danone.

DIERLIJK OF PLANTAARDIG?

Ik ervaar veel vrijheid om projecten aan te pakken die mij inspireren. Momenteel verdiep ik me in de verschillen tussen dierlijke vs. plantaardige eiwitten. Al kan de uitkomst niet overeenkomen met de verwachtingen en flinke consequenties hebben, krijg ik altijd volledig de ruimte van Danone om diepgaand onderzoek te doen en de wetenschappelijke feiten boven tafel te krijgen.


“Mooi om te zien dat ik met mijn 33 jaar aan ervaring nu weer anderen weer mag helpen groeien. Zo kunnen we met elkaar de handen ineen slaan voor een betere toekomst.”

SAMEN NAAR EEN MOOIE TOEKOMST

Door de jaren heen heb ik waardevolle relaties opgebouwd met een breed scala aan mensen; collega’s, wetenschappers en voedingsexperts. En door de opgebouwde expertise in medische voeding word ik regelmatig benaderd voor input in andere projecten op het gebied van voeding en wetenschap. Mooi om te zien dat ik nu op mijn beurt anderen weer mag helpen. Zo slaan we handen ineen voor een betere toekomst. 

Zandrie is op zoek naar nieuwe, gemotiveerde en ondernemende collega's. Iets voor jou?