Naar de inhoud

a force for good

B Corps™ (B Corporations) zijn missiegedreven bedrijven die hun activiteiten inzetten als force for good. Het zijn bedrijven die voldoen aan hoge, geverifieerde standaarden voor sociale- en milieuprestaties, transparantie en maatschappelijke verantwoording. B Corps kijken dus verder dan enkel aandeelhouderswaarde. Als B Corp™ voelt Danone zich niet alleen verantwoordelijk, maar leggen wij ook verantwoording af voor deze acties en keuzes. We zijn trots om deel uit te maken van deze globale community van gelijkgezinde bedrijven. Onze weg tot B Corp-certificering

Tegen 2025 wil Danone wereldwijd volledig B Corp™ gecertificeerd zijn. Deze ambitie onderstreept ons geloof in zakendoen op duurzame en rechtvaardige manier, met oog voor onze omgeving. Zie hieronder de weg die Danone Nederland en Danone België & Luxemburg hebben afgelegd om gecertificeerde B Corps™ te zijn.Aanjager van positieve verandering 


Deel uitmaken van de B Corp-beweging helpt Danone om positieve verandering aan te jagen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en het creëren van waarde voor klanten en medewerkers.

Danone’s B Corp certificering staat niet op zichzelf. Het maakt onderdeel uit van onze ambitie om positieve impact te maken op de gebieden: gezondheid brengen via voeding, natuur behouden en herstellen & zorgen voor mensen en gemeenschappen. Binnen die domeinen zijn concrete doelen gesteld voor 2025 en 2030, terug te vinden in de Danone Impact Journey. 

OUR B CORP SCORE

B Corp-certificering wordt uitgegeven en beheerd door B Lab, een netwerkorganisatie zonder winstoogmerk, met het streven de wereldeconomie te laten werken voor alle mensen, gemeenschappen en de planeet.

Certificering is een uitgebreid en rigoureus proces, waarbij bedrijven een ‘B Impact Assessment’ moeten voltooien en een score van 80 punten of meer moeten behalen. Elke 3 jaar vindt de hercertificering plaats.