Naar de inhoud

HI, IK BEN MIKE

En ik ben shift manager bij Danone

Ik ben dan wel een manager, in de traditionele zin van het woord ervaar ik dat zo niet. Ik ben namelijk vaak op de werkvloer te vinden, maak deel uit van het team en voel geen hiërarchie. Al bijna zes jaar werk ik met heel veel plezier in onze fabriek in Haps. En ja, als Brabander, nu woonachtig in Veenendaal, voelt dat toch een beetje als thuiskomen.

Mijn avontuur bij Danone
  • Danoner sinds 2018
  • Cell Facilitator
  • Shift Leader

“Since becoming a father myself, I realise all the more the impact our work has.”
“Since becoming a father myself, I realise all the more the impact our work has.”

WERKEN MET EEN DOEL

Vanaf mijn eerste dagen bij Danone viel het me op dat hier met enorme zorgvuldigheid wordt gewerkt. Wat je ook doet, je beseft altijd dat je je inzet voor kwetsbare baby's en kleine kinderen; fouten zijn onaanvaardbaar. Sinds ik zelf vader ben, realiseer ik me des te meer welke impact ons werk heeft.

A family-business feel.
A family-business feel.

VERTROUWENSPERSOON VOOR HET TEAM

Om mijn teamleden zich te zien ontwikkelen en ze gelukkig te zien in hun baan, is voor mij belangrijker dan de kilo’s die we produceren. In mijn rol voel ik me een vertrouwenspersoon. Ik zorg voor verbinding en bewaak de onderlinge sfeer en het werkplezier. Als dan één van mijn operators vertrekt en zegt nog nooit in zo’n fijn team te hebben gewerkt, ja, dan geeft dat wel heel veel voldoening.

NIEUWE DINGEN PROBEREN

Al heb ik twee linkerhanden, toch heb ik onlangs  twee grote onderhoudstops begeleid in onze fabriek. Af en toe uit je rol stappen brengt nieuwe inzichten en daarnaast is het ook gewoon heel leuk. Loopt het niet zoals verwacht? Dan word je niet bekritiseerd maar kijk je samen hoe het beter kan. Dat Danone die kansen biedt en het vertrouwen geeft om dingen te proberen, dat waardeer ik enorm. 


“Door de open cultuur en bedrijfsfeer voel ik me hier heel vrij om aan te geven wat ik wil en hoe ik de toekomst zie.”

OPEN OVER DE TOEKOMST

Ik ben inmiddels opgeklommen van proces operator naar facilitator en shift manager. Door de open cultuur en bedrijfssfeer voel ik me hier heel vrij om aan te geven wat ik wil en hoe ik de toekomst zie. Of het nu hogerop is of een zijstap naar een andere tak of afdeling, ik weet dat ik nog genoeg kanten op kan hier bij Danone.

Mike is op zoek naar nieuwe, gemotiveerde en ondernemende collega's. Iets voor jou?